Vi förmedlar och säljer nya såväl som begagnade fastigheter i Spanien upp till 100% lån.
Sub menu:

..... SNABBSÖK ......
Var vill du köpa din
lägenhet, bostad eller hus i SpanienCOSTA BLANCA
VIDIO-FILM

 • TORREVIEJA
 • PLAYA FLAMENCA
 • LA ZENIA
 • VILLAMARTIN
 • CUIDAD QUESADA
 • CABO ROIG


 • BOKA DIN VISNINGSRESA - läs först 
  hur det går till och vad man ska tänka på

     

  Boka visning redan nu! Ta mig ner till formuläret 

   

  Gå gärna in på www.flygresor.com  som hjälper dig att hitta det billigaste flyget

   

  * Guide vid ev. husvisning
  * Vad är en visningsresa resa?
  * Kan Ni boka ett hotell åt oss?
  * Kan Ni hämta oss på flygplatsen?
  * Går det bra att  vi bara boka för en endagsvisning?
  * Kan man boka en visningsresa trots att man inte är säker på att köpa just vid denna resa
  * Kommer det att finnas tillräckligt med tid att bestämma oss?
  * Kommer jag förlora min deposition om jag väljer en annan lägenhet?
  * När vi har hittat den fastighet vi önskar oss, vad gör vi sen?
  * Jag är redo att boka en visningsresa - vad ska jag göra nu?
  * Om jag behöver låna en del för att förverkliga mitt fastighetsköp, vad ska jag tänka på?
  * Vad behöver jag visa upp för dokument från Sverige för att ansöka om ett Spanskt Lån
  _________________________________________________________

  Guid

  Följande guide ger dig en beskrivning av vad du kan förvänta dig under vår visning, Vi har besvarat efter bästa förmåga de vanligt förekommande frågor som brukar dyka upp och satt dessa på pränt. Skulle det råda något tvivel om huruvida en visningsresa passar för Er, så tveka inte att kontakta oss för att diskutera Era egna personliga önskemål.
  tillbaka

  Går det bra att  vi bara bokar oss för en "endagsvisning"?
  Endagsvisning är ett mycket effektivt sätt att söka bostad, Vi kommer att ge Er en professionell och fullmatad presentation av våra fastigheter som ligger inom ramen för Era önskemål och budget. Ni kan sedan komplettera extra dagar helt kostnadsfritt. Märk väl att det är till stor hjälp så väl som för er att vi vet er budget eller den kapitalinsats som ni har att presentera för banken. Om Ni talar om för oss att ni endast vill se på fastigheter upp till en viss nivå med eller utan skatt så kommer vi att respektera era önskemål. Väljer ni att vilja se vad ni får för några tusen extra Euro så är ni välkomna att påpeka det, och gärna i er fastighetsförfrågan.

  Om Ni är seriöst intresserad av att köpa en fastighet, är detta ett av de mest effektiva sätten att hitta den perfekta fastigheten, i rätt område och till rätt pris under en kort period. Å andra sidan så hjälper vi dig till dess att du har hittat vad du söker efter. Skynda långsamt och du märker att det är både bekvämare, trevligare och lättare att hålla greppet över alla intryck.

  Vad är en visningsresa resa?
  Det är det mest tidseffektiva sättet att se på fastigheter i Spanien. Du kommer att få möjlighet att se ett mycket brett utbud av Nybyggnationer så väl som Begagnade fastigheter, allt från lägenheter, bungalows, radhus och villor beroende på Era önskemål och budget.

  Vår utsedda representant kommer att vänta på att välkomna Er personligen på flygplatsen om så önskas, och se till att Ni får högsta nivå av service under hela Er vistelse.  
   
  Ert boende kommer att vara antingen något av våra uthyrningslägenheter eller ett av våra utvalda hotell. Ni kommer att ha tillgång till hela vårt utbud av tjänster, inklusive oberoende juridisk och ekonomisk rådgivning, under Er vistelse.

  Avslappnad klädsel och bekväma skor rekommenderas, eftersom Ni kommer att besöka ett stort antal fastigheter. Dock är det helt upp till er hur många fastigheter ni vill eller orkar titta på. Ni bestämmer takten och riktning.
  tillbaka

  Kan Ni hämta oss på flygplatsen?
  Ja! om ni ämnar att endast träffa oss under er visning. Har ni för avsikt att träffa andra mäklare råder jag er att ta bussen från flygplatsen som går varannan timme. Bussen kostar fram till den 31 December, €6,70 per person inkl bagage. Taxi kostar mellan €55 till ca €65 beroende på helg och om det är efter, klockan 22:30.
  tillbaka

  Kommer det att finnas tillräckligt med tid att bestämma oss?
  Säkert! - Antagligen mer än Ni förväntar. Som Ni säkert vet från husjakt i Sverige, kan det ta ett "ögonblick" att känna av om Ni gillar en fastighet eller inte! Mycket kommer att bero på om Ni gillar området. Vi kommer att visa Er olika områden och ge Er all information Ni behöver för att hjälpa Er att fatta Ert beslut. Våra kontor i Spanien står till Ert förfogande - kom ihåg att vår personal finns där för att hjälpa Er.
  tillbaka

  Kan Ni boka hotell åt oss?
  Ja! Oftast går det bra, men ibland måste ni själva boka hotellet då hotellet ber om en bokningsavgift eller personliga uppgifter. Vi lägger inte ut någon ev bokningsavgift då det ibland sker att våra kunder måste skjuta upp sin resa någon vecka. Ni måste då själva kanske registrera er via ert kontokort och ange er kod. Vi går aldrig in och begär er kod av sekretess för er så väl som för oss. Numera har vi lagt upp Hotels.com. Sidorna är på svenska och det är mycket lätt att få en bra och övergriplig översikt. Nu kan du även söka via en bra kartfunktion.
  tillbaka

  Kan man boka en visningsresa trots att man inte är säker på att köpa just vid denna resa?
  Självklart ! - Det är mycket viktigt att få en trygg vägledning tidigt i sitt husletande.
  Dock är det alltid bra att åka ner och sondera terrängen. Lära känna de olika områdena, känn den spanska värmen, stränderna, intensiteten, lugnet upp i bergsbyarna, Kunskap väger ju inget, så tänk på att ta med er sköna skor, vatten och ett gott tålamod.
  tillbaka

  Det finns ingen skyldighet att köpa men vi råder våra kunder att vara väl förberedda mentalt och ekonomiskt för ev. fastighetsköp. Skulle en fastighet dyka upp som Ni fattar tycke för, så måste Ni kunna reservera den och det brukar vanligtvis kosta €3000. Den summa är inte återbetalningsbar och summan reserveras till säljarens klientmedelskonto. Säljaren har inte tillgång till pengarna förens vid tecknade av lagfarten hos Notarien.
  tillbaka

  Kommer jag förlora min deposition om jag väljer en annan lägenhet?
  Om du mot förmodan vill handla en annan lägenhet fast du har betalat en deposition på en tidigare vald lägenhet, kommer du att förlora din deposition på den först och blir återigen skyldig att lägga in en ny deposition. Om du handlar en fastighet via samma byggföretag så brukar man kunna föra över depositionen till nästa fastighet om den tillhör en och samma byggherre, som du önskar köpa. Du ska inte ta det för givet utan kom överens om de villkor. Vi vill under alla omständigheter att du ska känna dig trygg. Handlar du en begagnad fastighet så gäller inte denna möjlighet. En privat säljare har inte i de flesta gånger denna generösa möjlighet då denne måste meddela samtliga mäklare att ta bort fastigheten från den öppna marknaden.
  tillbaka   Om jag behöver låna en del till mitt fastighetsköp, vad ska jag tänka på?
  Att låna en del av köpeskillingen i en Spansk bank är att rekommendera. Välj en STOR bank, Sabadell kan vi tryggt rekommendera. En av de 3 största bankerna i Spanien som dessutom har ett brett utbud av tjänster.
  Låneförhållandet har förändrat sig till det bättre! Nu går det inte längre skena iväg och förköpa sig. Banken bär ett större ansvar och gör allt i sin makt att förverkliga era drömmar.

  En gyllene regel är att känna till: Du får låna upp till 70% av bankens värdering beroende var fastigheten befinner sig. Ligger fastigheten i ett område som är obebyggt eller avsides, kan banken värdera den lägre än vad säljaren har tänkt sig att begära.
  Fastigheter nära golfbanor, centralt i en stad eller nära strandlinjen är alltid mera intressanta för banken då de vet att de kan avyttra dessa lättare och snabbare om låntagaren mot förmodan skulle komma i trångmål.

  Banken lånar ej heller upp till den skatt som erfordras vid ett köp, såsom IVA mm. Därför skall du ha i åtanken att lägga undan 30% + skatt (IVA, efter 1 jan 2013, höjs skatten till 10%) I dagen läge betalar du endast 4% i byggskatt, och 7% för begagnade bostäder. 
  Till dessa avgifter tillkommer:

  * A.J.D: Stämpelskatt som uppgår till ca 1 % av den deklarerade köpesumman.
  * Advokat och notariekostnader: Ca 0.6-1,5% av den deklarerade köpesumman.
     Notarien skriver kontrakt och kontrollerar alla juridiska handlingar.
  * Registrering av köpet (lagfart/escritura pública): Ca 0.3-0.7% av den deklarerade
     köpesumman. Inskrivning i fastighetsregistret (Registro de la Propiedad) görs.
  * Anslutningsavgift för el: Ca 1500 Sek, gäller nyproduktion. 
  * Anslutningsavgift för vatten: Ca 1500 Sek, gäller nyproduktion.
  * Plusvalia: Är en kommunal markvärdestegrinsskatt som säljaren betalar 
     (grundar sig på värdehöjningen sedan senaste köpet) 
  tillbaka

  Vad behöver jag visa upp för dokument från Sverige för att ansöka om ett Spanskt Lån?

  Nödvändiga Dokument för låntagare
  * Pass/ residenskort om du är spansk resident (DNI) eller ditt skattenummer
    ( NIE) för icke-residenta, (om du ej tillbringar mer än 183 dagar i Spanien)
  * Personlig bankinformation, utdrag från ditt konto de senaste 3 månaderna där lön och
     hyran registreras.
  * Dina 3 senaste lönespecifikationer.
  * Om du är Egenföretagare, (2 sista årens bokslut)
  * Föregående års självdeklaration
  * Bevis på andra inkomster, som du vill låna mot.
  * Kopia på hyreskontrakt vid köp av hyresfastighet
  * Detaljer över pensionsinkomster.
  tillbaka

  När vi har hittat den fastighet vi önskar oss, vad gör vi sen?
  Då är det dax att reservera din tilltänkta fastighet genom att betala er deposition på  3000 € och även säkra fastigheten till det pris Ni har kommit överens om med vår mäklare.   Vi kommer att upprätta ett förslag till köpekontrakt (depositionsavtal) där ni ser exakt när er nästa betalning skall göras, vi tar fram alla kostnader som innefattar ditt köp såsom skatter, samfällighetsavgifter, stämpelavgifter, juristkostnader och notarie kostnader mm. 

  Ett depositionsavtal gäller en månad och det ska stå klart och tydligt i avtalet. Detta ger er tid att ordna er ekonomi så väl för oss att förbereda och boka tid hos notarien för påskrivande av lagfart. 

  För att ett köp av fastighet överhuvud taget ska vara möjligt så måste ni ansöka om ett NIE nr (ett spanskt skatte nr). Det kan vi hjälpa er med medan ni är nere med oss. För att spara tid, rekommenderar jag er att ta med 2st passbilder var i färg med vit bakgrund, som ska närvara på lagfarten.
  tillbaka
  Vi ser fram emot att få rå om er några dagar och hjälpa er att hitta ert boende som ni kanske länge har sökt efter.
  Se mera information

  Jag är redo att boka en visningsresa - vad ska jag göra nu?

  Börja med att fylla i de uppgifter, nedan i vårt formulär eller kontakta oss så kan vi tillsammans gå igen de förutsättningar som ligger till grund för en lyckad visningsresa.
  tillbaka

   

  . . . . . eller vill ni ha hjälp, var vänlig och fyll i . . . . .

   

  Namn, telefon och e-mail måste fyllas i för att er förfrågan ska kunna skickas iväg.
  Namn  . Typ Nytt   Beg Lägenhet 1 Sovr
  Telefon . Område Radhus 2 Sovr
  E-mail . Visning dat Villa 3 Sovr
  Övrigt

  Intresserad av hus i Spanien? Vi hjälper dig! Läs mer här! Vi förmedlar och säljer nya såväl som begagnade fastigheter i Spanien upp till 100% lån.
  .